Pressemeddelelse: Attentatet ved Krudttønden og Synagogen

[av_one_full first]
[av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’ATTENTATET VED KRUDTTØNDEN OG SYNAGOGEN’ color=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ custom_font=” size=” subheading_active=’subheading_above’ subheading_size=’15’ custom_class=”]
Pressemeddelelse
[/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
I går var vi vidne til et angreb vi havde frygtet, men håbet aldrig ville finde sted i vores fredelige Danmark.

Ethvert bæredygtigt samfund bygger på love og opretholdelsen af lov og orden, og de forfærdelige handlinger, vi har været vidne til indenfor de seneste 24 timer kan alene tjene til at nedbryde og destabilisere. Ikke til at opbygge og stabilisere samfundet.

Såfremt gerningsmanden skulle hævde, at det var i Islams navn, så vil vi udtrykkeligt understrege, at en sådan handling på ingen måde er forenelig med Islam.

Angreb på ordensmagten er ikke Islam. Drab på civile er ikke Islam. Drab på jøder er ikke Islam.

Vi ved at der påligger det danske samfund, det muslimske miljø og muslimske organisationer et stort og tungt ansvar for at forhindre, at noget sådant kan ske.

Som muslimsk organisation må vi tage vores ansvar på os og arbejde for at fremme en forståelse af Islam, der er respekterende, tolerant og inkluderende. Som muslimer og borgere i Danmark må og skal vi gå forrest i det arbejde.

Vi appellerer til at alle, både muslimer og ikke-muslimer, står sammen i denne svære tid og tager fælles ansvar til at bekæmpe hadet og ekstremerne i vores samfund.

Vi vil gerne rette en stor tak til myndighederne og i særdeleshed ordensmagten for deres dybt professionelle indsats, der utvivlsomt har været med til at redde utallige menneskeliv.

Vores tanker går til de døde, sårede og deres familier.

Dansk Islamisk Center.

Imam Waseem Hussain
Imam Naveed Baig
Imam Fatih Alev
[/av_textblock]
[/av_one_full]