Pressemeddelelse: Muslimer sørger også over tabet af Anker

Muslimer sørger også over tabet af Anker

Vi ønsker i Dansk Islamisk Center at overbringe vore dybfølte kondolencer til tidligere statsminister Anker Jørgensens efterladte og hele det danske samfund.

Selv da han besad landets højeste politiske embede, var tidligere statsminister Anker Jørgensen en jordnær person. I telefonbogen kunne man ved siden af hans telefonnummer læse, at han boede på Borgbjergvej i Københavns Sydhavn, og første generationen af muslimske indvandrere husker tydeligt, at de kunne hilse på ham i kvarteret.

Anker Jørgensen var en statsminister, der var visionær med sin inkluderende og åbne stil, og hele den danske befolkning var på fornavn med ham. Alene det er en eksemplarisk og refleksionsværdig arv, som bør tjene til stor inspiration for nutidens og fremtidens ledere og beslutningstagere.

Anker Jørgensen var om nogen symbolet på den danske imødekommenhed, medmenneskelighed og åbenhed. Det er med brede smil, at førstegenerationen af muslimer i Danmark beretter om deres minder fra tiden med Anker Jørgensen som statsminister. Ham husker de alle som Danmarks store statsmand.

Vi beder i Dansk Islamisk Center Gud om at skænke Anker Jørgensens nære og kære tålmodighed i denne svære tid. Ligeledes kondolerer vi til hele den danske befolkning over tabet af en stor statsmand.

Æret være Ankers minde.

Waseem Hussain,
Formand, Dansk Islamisk Center