Pressemeddelelse: Verdenskendt muslimsk lærd gæster Danmark med oplæg om ”Religiøs ekstremisme i Vesten”

Mandag d. 5. september sætter Dansk Islamisk Center fokus på fokus på radikalisering og det misbrug af Islam, som finder sted hos blandt andet IS og andre terrorgrupper. Det sker ved et arrangement, hvor den verdenskendte muslimske lærd, Dr. Muhammad al-Ninowy, besøger Danmark for at tale om religiøs ekstremisme i Vesten. Dr. Muhammad al-Ninowy er blandt verdens mest prominente og indflydelsesrige muslimske stemmer og har forfattet adskillige bøger om netop disse emner heriblandt ”Nonviolence: A fundemental islamic principle, sufism, salafism, and the phenomenon of Al-Qaeda/ISIS”, ”Unconditional compassion and love: The core of faith” m.fl.

Dr. Muhammad al-Ninowy er født og opvokset i Syrien, hvorfra han dimitterede et religiøst seminar. Efterfølgende tog han en Ph.D-grad i teologi fra det verdenskendte al-Azhar Universitet i Kairo, Egypten. I slutningen af 1980’erne flyttede han til USA, hvor han læste mikrobiologi og derefter en doktorgrad i medicin fra University of Illinois. Al-Ninowy betragtes, som en af USA’s førende muslimske lærde og har de seneste år undervist og prædiket ved adskillige amerikansk-muslimske centre og moskeer. Senest blev han kåret til en af verdens 500 mest indflydelsesrige muslimer.

Arrangementet foregår fra kl. 17.30 til 20.30 på Københavns Universitet, Amager og er arrangeret af Dansk Islamisk Center. For nærmere information eller aftale om interview med Dr. Muhammad al-Ninowy kan der tages kontakt på tlf. Nr. 70 22 26 00 eller e-mail info@dicenter.dk.

Hilsen Dansk Islamisk Center